SZC logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum

OM kód: 203052/012 | 6726 Szeged, Temesvári körút 38.

Intézmény logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Honvéd Kadét Program: A hazafias- és honvédelmi nevelés

Honvéd Kadét Program: A hazafias- és honvédelmi nevelés

 

Intézményünk 2020. május 12-én együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksággal. Ezzel az eseménnyel csatlakozott a Magyar Honvédség Honvéd Kadét programjához, azaz HKP I-es iskola lett. Támogató katonai szervezetünk a MH KIKNYP 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ szegedi irodája.

Iskolánk vállalta, hogy a támogató katonai szervezettel együttműködve elkészíti hazafias és honvédelmi nevelési programját. Ami a nemzeti ünnepekhez és történelmi eseményekhez kapcsolódó előadásokat, közös programokat, laktanya látogatásokat és rendezvényeken való közös megjelenést jelent. A tanórán kívüli programokon való részvétel önkéntes.

A programok nevelési koncepciója a következő tulajdonságok kialakításában eredményes: egyéni felelősség, egymás iránti elkötelezettség, tisztelet, bajtársiasság, fegyelmezettség, közösségi felelősségtudat, együttműködés, csapatszellem és az interaktív konfliktuskezelés szándéka és képessége. Közös célunk képzett, sokoldalú, életerős, hazáját szerető és tisztelő fiatalság szemléletformálása, a fiatalok egészséges életre, fegyelemre nevelése, a honvédelem, a katonai pálya megismertetése és kapcsolatteremtés az iskola arra nyitott tanulóival.

Az intézmény vállalta, hogy technikumi képzésében lehetővé teszi a honvédelmi alapismeretek közismereti érettségi tantárgy tanulását. 
Iskolánk azon tanulói, akik heti minimum 1 órában hazafias és honvédelmi nevelésben vesznek részt, a Kormány 462/2021. (VIII. 5.) Kormányrendelet értelmében a honvédelemmel összefüggő köznevelési ösztöndíjra, Béri Balogh Ádám ösztöndíjra jogosultak. 

Honvéd Kadét Program: A hazafias- és honvédelmi nevelés

Kapcsolódó cikkek:

Szegedi középiskolások a kecskeméti repülőbázison

A diákok egy napra Gripen-pilótává váltak a Csonkában

 


Partnereink

SZC logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum


Szegedi SZC Csonka János Technikum

6726 Szeged, Temesvári körút 38.

Telefon: +3662547122

E-mail: csonka@csonkaszeged.hu

OM azonosító: 203052/012


2024Szegedi SZC Csonka János Technikum