SZC logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum

OM kód: 203052/012 | 6726 Szeged, Temesvári körút 38.

Intézmény logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Köszöntjük a Szegedi SZC Csonka János Technikum weboldalán!

A szegedi középiskolák között fekvését tekintve egyedülálló helyzetben van az intézmény, hiszen ez a város egyetlen újszegedi középiskolája.

Hét részből álló épületegyüttes szolgálja az itt tanuló diákok szakmai elméleti és gyakorlati képzését. Az iskola belső udvara szemet és lelket gyönyörködtető gesztenye-, platánfáival méltó színhelye az iskolai rendezvényeknek, itt a tanulók is szívesen időznek a szünetekben.

A mindennapos testnevelés kíváló helyszíne az intézmény (a többi iskoláéhoz képest is irigylésre méltó) tornacsarnoka.
Szaktantermeink tágasak, levegősek, ideális tanulóhelyet bizosítva várják a tanulókat. Az oktatás eredményességét szolgálja még a jól felszerelt könyvtár, a termekben lévő interaktív táblák, valamint az internet hozzáférés és az okostantermünk is.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyünkben a diákok megismerhetik és kipróbálhatják a legmodernebb technológiákat, a 3D-s nyomtatást.

Az iskola 2020. májusában együttműlödési megállapodást írt alá a Magyar Honvédséggel, melynek keretein belül az iskola Honvéd Kadét Program megvalósítására kapott felhatalmazást. A 2020/2021-es tanévtől ismételten érettségi tantárgyként válaszható a honvédelmi alapismeretek tantárgy.
Az intézmény tanulói rendszeres látogatásokat tehetnek katonai alkulatoknál, részt vehetnek honvédelmi táborokban és kiemelt katonai rendezvényeken. A 3,5 fölött teljesítő tanulók extra, honvédelmi ösztöndíjban részesülhetnek a szakképzési ösztöndíjon felül.

Autós iskolaként népszerűek a diákok körében a rendszeres gyárlátogatások. A kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a győri Audi gyár kedvelt célpontok, de a Porsche Hungária Szeged rendszeres vendégei is vagyunk.

Nagy hagyományokra tekintenek vissza rendezvényeink is, minden évben rendezünk Családi Napot, szalagot tűzünk, jókat derülünk a gólyaavatón, és egyedülálló módón végzőseink elmondhatják magukról, hogy kétszer ballagnak, egyszer úgy, mint sokan mások, de autóval is végigvonulunk a városon. Rendezvényeinken rendszeresen szerepel az iskola zenekara is.

Névadónkról, a szegedi születésű Csonka Jánosról, a magyar technikatörténet egyik kiemelkedő alakjáról az alábbi linkre kattintva tudhat meg érdekes információkat:

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - Csonka János

BemutatkozásBemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum


Szegedi SZC Csonka János Technikum

6726 Szeged, Temesvári körút 38.

Telefon: +3662547122

E-mail: csonka@csonkaszeged.hu

OM azonosító: 203052/012


2024Szegedi SZC Csonka János Technikum