SZC logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum

OM kód: 203052/012 | 6726 Szeged, Temesvári körút 38.

Intézmény logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Orientációs osztály

Orientációs osztály

 

Egy év ajándékba
Idén szeptemberben is elindul a Csonka szakmakereső osztálya

14 évesen nem biztos, hogy minden fiatal készen áll arra, hogy meghozza azt a döntést, amely a későbbi életét meghatározza. Dönteni muszáj, a felvételi nem vár, de korántsem biztos, hogy az eredmény a diákot megelégedéssel tölti majd el. Van, akit nem oda vettek fel, ahova akarta, vagy esetleg nem is tudja pontosan, hogy mit akar. Számára is létezik megoldás! Egy évet kap ajándékba a szakmakereső osztályban, ahol bátran kipróbálhatja magát minden területen és magabiztosan indulhat neki a jövőnek.

Egyedülálló lehetőséget kapott a Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Technikuma, hiszen az ITM (Innovációs és Technológiai Minisztérium) engedélyével és támogatásával a 2019/2020-as tanévben szakképzést előkészítő évfolyamot indíthatott. Az évfolyam célja a szakmai képzés megalapozása és a szakmatanuláshoz szükséges képességek és készségek fejlesztése.

A kis létszámú osztályban nincsenek hagyományos tantárgyak és nincsenek osztályzatok sem, csak a készségekre és az egyéni motivációkra figyelnek. Ebben az osztályban mindenre és mindenkire jut elegendő idő. Az osztály összetételétől és érdeklődésétől függően, a diákok bármilyen szakmát megismerhetnek és kipróbálhatnak a Szegedi Szakképzési Centrum többi iskolájában. Sokakat érdekel a cukrász szakma? Irány a Krúdy! Vannak, akik a robotika felé kacsingatnak? A Dériben lesz mód arra, hogy kipróbálják. Sok a lány, akit a szépészetben érdekel? A Móravárosi megfelelő terep a megismerésre és a kipróbálásra. A Centrummal kapcsolatban álló vállalkozások is nyitottak az együttműködésre, így a valós vállalati környezetet is megismerhetik a tanulók, ennek eredményeként az orientációs év elvégzésével a szakmaválasztásnál megalapozott döntést tudnak majd hozni.

Az orientációs osztály képekben: Nézd meg a GALÉRIÁT.

A szakmák megismerésén túl - modern pedagógiai módszerek alkalmazásával - a tanulók kommunikációs, szövegértési, matematikai, digitális és nyelvi készségeit is fejlesztik, amely a későbbiekben hatalmas előnyt jelenthet, amikor megkezdik a hagyományos középiskolai képzésüket.

Ezzel az ajándék idővel tehát a pályaorientációs osztály tanulói csak nyerhetnek. Ez egy életútkereső év, amely több szempontból is előnyös. Csökkenti a bizonytalanságot, még egy évvel kitolja a döntési helyzetet, valamint valós információkkal és tapasztalatokkal megalapozottá teszi a pályaválasztást, miközben rengeteg hasznos készséget, képességet is elsajátítanak a diákok.

"Közelebb hozzuk a szakmát" - Olvasd el a Délmagyarország cikkét az osztály által készített különleges sakktábláról.

Ez egy egyedülálló lehetőség. Ha nem sikerült a döntés, válaszd a szakképzést előkészítő évfolyamot a Csonkában!

A képzés részleteiről érdeklődj az iskolában:

Szegedi Szakképzési Centrum Csonka János Technikum
6726 Szeged, Temesvári krt. 38.

Telefon: +36 62 547 122

E-mail: csonka@csonka-szeged.edu.hu


Partnereink

SZC logo

Szegedi SZC Csonka János Technikum


Szegedi SZC Csonka János Technikum

6726 Szeged, Temesvári körút 38.

Telefon: +3662547122

E-mail: csonka@csonkaszeged.hu

OM azonosító: 203052/012


2024Szegedi SZC Csonka János Technikum